Skoči na glavno vsebino

DAN ŠOLE in 30 – letnica SiDSP

V sredo, 20. 3. 2024, je bil za učence in vse zaposlene poseben dan, saj smo praznovali dan šole. Posebno pozornost smo letos namenili Službi za izvajanje dodatne strokovne pomoči (SiDSP), ki letos obeležuje trideseto obletnico delovanja.

Ob tej priložnosti smo medse povabili predstavnike Centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov Nova Gorica, Oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo Stara Gora, Zavoda za šolstvo OE Nova Gorica ter ravnatelje in svetovalne službe vseh šol in vrtcev, na katerih izvajamo dodatno strokovno pomoč, ki jih je skupaj kar štirinajst s podružnicami. Predstavili smo jim programe, ki jih izvaja OŠ Kozara Nova Gorica, izzive in delo z učenci.

Učenci posebnega programa so se izkazali s pogostitvijo, ob kavi in čaju smo se lahko posladkali z njihovim pecivom ter se med sproščenim pogovorom podružili. Nadvse pa smo uživali tudi  v predstavi, ki so jo  za nas pripravili učenci celotne šole ter vrtca z njihovimi mentorji. Pospremili smo jo z bučnim aplavzom. Za konec smo strokovne sodelavce povabili na ogled šole, kjer so se pobliže srečali z učenci in delom v dveh razredih ter se ustavili v specializiranih učilnicah.

Ob slovesu smo vsem gostom izročili majhen dar, vilo s posvetilom:

»Rade bi imele čarobne moči,

da premenile bi predsodke ljudi,

premagale šibkosti, strah in napake

ter opogumile male junake.

Žal nismo vile, a le imamo moč,

učitelj’ce smo za strokovno pomoč.«

Nataša Manfreda

DSCF5064-1

Slika 1 of 13

Related Images:

Dostopnost