Skoči na glavno vsebino

Dogodki in objave ob 60-letnici organiziranega izobraževanja otrok s posebnimi potrebami na Goriškem

2021

17. 3. 2021 smo na šoli obeležili 43 let, odkar smo se vselili v stavbo na Kidričevi ulici, in 60-letnico začetkov organiziranega izobraževanja otrok s posebnimi potrebami na Goriškem. Na ta dan smo učencem pripravili športni dan, na katerem so se lahko sprostili ob tekmovanju v štafetnih in drugih športnih igrah, za nagrado pa se je zmagovalni razred pomeril z ekipo učiteljev in učiteljic v nogometu.
V ponedeljek, 29. 3. 2021, je našo šolo obiskala delegacija najvišjih predstavnikov Mestne občine Nova Gorica. Šoli in učencem so prinesli darilo in ga simbolično predali pred znakom šole. Poleg darila pa so prinesli tudi novice o začetku postopkov nujne prenove telovadnice in atrija.

2022

60-letnico, ki smo jo obeležili 2021, smo zaradi epidemioloških razmer praznovali leto pozneje, 17. 3. 2022, na dan, ko je naša šola pred 44 leti začela delovati v sedanji zgradbi in se preimenovala v OŠ Kozara Nova Gorica. Svečana prireditev “Pustite nam ta svet” z ogledom istoimenskega dokumentarnega filma o zgodovini in razvoju šole je bila v gledališki dvorani Gimnazije Nova Gorica. Sledil je še ogled razstave v avli Mestne občine Nova Gorica (razstava je bila postavljena do 1. 4. 2022).
Poleg prireditve, dokumentarnega filma in razstave smo ob obletnici pripravili tudi bogat zbornik in v sodelovanju z Akademijo za umetnost (Univerza v Novi Gorici) kratek film o šolskem utripu v posebnem programu. Več o dogodku tukaj.

Svečano prireditev »Pustite nam ta svet« smo ponovili še 21. 4. 2022. Častni pokrovitelj je bil predsednik Borut Pahor, ki se je dogodka tudi udeležil in OŠ Kozara Nova Gorica izročil »Zahvalo predsednika Republike Slovenije za prizadevno delo z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami«. Več o dogodku preberite tukaj.

O dogajanju so poročali tudi mediji. Povezave na objave so spodaj.

Z lepimi pozdravi.

Edvard Vrabič,
ravnatelj

Related Images:

Dostopnost