Skoči na glavno vsebino

PROJEKT NOČ KNJIGE

Ta teden smo z učenci od 1. do 6. razreda namenili knjigam.

Teden smo začeli tako, da smo si najprej prebrali knjigo O DEČKU, KI JE IMEL ZLATO SRCE, avtorice Ariette, katero smo tudi gostili v naši šolski knjižnici. Spoznali smo posebnega dečka z zlatim srcem in se z njim odpravili na potovanje, polno radosti in naukov o prijaznosti in sprejemanju drugačnosti. V ta namen so učenci izdelali znak naše šole iz zlatih kamenčkov in jih podarili gostujočim.

Skozi knjigo ERIKOV SVET, avtorice Sophie Martel, smo želeli spoznati in razumeti svet otrok z motnjo avtističnega spektra. Z raziskovanjem in preizkušanjem različnih senzornih predmetov smo se učili bolje razumeti Erika in sprejemati njegovo drugačnost.

Poslušali smo slovensko ljudsko pripovedko MOJCA POKRAJCULJA v slovenskem znakovnem jeziku. S pomočjo knjige in predstavnic Društva gluhih in naglušnih Severne Primorske smo se naučili nekaj osnov znakovnega jezika in tako vstopili v svet gluhih in naglušnih.

Obiskali so nas iz Društva paraplegikov severne Primorske ter nam predstavili hobije, s katerimi se ukvarjajo. Da bi bolje razumeli s katerimi težavami se vsakodnevno srečujejo pa so nam priporočali v branje knjigo z naslovom LEV ROGI PREMAGUJE OVIRE, katere avtor ja Igor Plohl. Kasneje ta dan so se naši učenci preizkusili v ustvarjanju brez rok.

Naš teden posvečen knjigam bomo zaključili v ponedeljek, ko bomo v brajici prebrali nenavadno slikanico, ki jo je mogoče brati, si jo ogledovati, potipati in tudi poduhati, avtorice Aksinje Kermauner, ŽIGA ŠPAGET GRE V ŠIRNI SVET. Obiskali nas bodo tudi predstavniki Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica in nas popeljali v svet slepih in slabovidnih.

Rdeča nit celotnega tedna je bila, da moramo otroke spodbuditi k sprejemanju drugačnosti.

Related Images:

Dostopnost