Skoči na glavno vsebino

Dogodek ob 30 – letnici delovanja SiDSP na OŠ Kozara Nova Gorica

V letu 2024 obeležujemo 30 let začetka organizirane pomoči za učence s posebnimi potrebami na Goriškem. 

Iz skromnih začetkov, ko je ena specialna in rehabilitacijska pedagoginja nudila pomoč učencem s posebnimi potrebami na dveh šolah, se je v teh letih razvila Služba za izvajanje dodatne strokovne pomoči (SiDSP), v kateri deluje 30 strokovnih delavk iz različnih strokovnih področij: specialni in rehabilitacijski pedagogi, socialni pedagogi, logopedi, inkluzivni pedagogi in psihologinja. 

28. maja bo šola ta jubilej predstavila z dogodkom na Bevkovem trgu. Strokovne delavke šole, ki svoje poslanstvo opravljajo v SiDSP, bodo izvedle delavnice v okviru Tedna vseživljenskega učenja 2024. Program bo razdeljen na dopoldanski del, ko bo na praktičen način predstavljeno delo z otroki v vrtcu.  Otroci iz vrtčevskih skupin bodo iskali zaklad škratka Lojzija.  

V popoldanskem delu programa bodo na stojnici Mobilna kava obiskovalci lahko poklepetali z izvajalkami dodatne strokovne pomoči in spoznali podrobnosti o njihovem delu. V okviru stojnice Vživim se – lažje razumem bodo lahko spoznali didaktične materiale in metode dela, ki jih izvajalke uporabljajo, pri svojem delu. Imeli bodo priložnost, da na praktičnem prikazu spoznajo, kako svet zaznavajo učenci z različnimi posebnimi potrebami.  

Ves čas trajanja dogodka bodo na informacijski stojnici na voljo osnovne informacije o šoli in službi za izvajanje dodatne strokovne pomoči. Učenci, s katerimi se strokovne delavke srečujejo pri urah dodatne strokovne pomoči, so ustvarili risbe s portreti strokovnih delavk. Risbe bodo razstavljene na prostoru dogodka. 

Vabljeni, da se dogodka udeležite in od bližje spoznate  vse “mobilne” poti OŠ Kozara Nova Gorica na Goriškem.  

PROGRAM

Related Images:

Dostopnost