Predsednik Borut Pahor izročil zahvalo naši šoli

Slovenski predsednik Borut Pahor je bil častni pokrovitelj naše prireditve “Pustite nam ta svet”, ki smo jo po prvi izvedbi marca letos ponovili v gledališki dvorani Gimnazije Nova Gorica še 21. aprila 2022. Ob tej priložnosti je gospod Borut Pahor izročil OŠ Kozara Nova Gorica “Zahvalo predsednika Republike Slovenije za prizadevno delo z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami”, ki jo je hvaležno sprejel ravnatelj Edvard Vrabič. Predsednik je poudaril, da Zahvalo namenja vsem generacijam učiteljev, mentorjev in staršev, ki so skozi šest desetletij sooblikovali poslanstvo centra, v katerem so družine, otroci in mladostniki s posebnimi potrebami našli prostor za izobraževanje.

V nagovoru je izrazil zadovoljstvo, da vzgojno-izobraževalne ustanove, kot je OŠ Kozara Nova Gorica, v mnogočem prispevajo k izboljšanju položaja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. »Otrokom s posebnimi potrebami dajejo življenjsko energijo, znanje ter samozaupanje, da postanejo ustvarjalne osebnosti in lahko zaživijo polno življenje,« je dejal in dodal, da se na tak način v družbi izgubljajo predsodki, osebe s posebnimi potrebami pa postanejo sestavni del življenja skupnosti.

»Da še dolgo bo služila, za življenje nas učila!« pa so ob koncu prireditve šoli v voščilo v en glas zaklicali učenci.

Prireditve so se poleg častnih gostov udeležili predvsem starši in drugi bližnji naših učencev. Ganjeni so se strinjali, da so učenci z zaposlenimi pripravili krasen, sproščen in barvit program, ki odraža srčno predanost poslanstvu šole.

Trije posnetki uradnega fotografa: Anže Malovrh/STA

Nekaj foto utrinkov, ki jih je v zaodrju ujela učiteljica Helena tik pred začetkom prireditve.

In še nekaj posnetkov učiteljic Anite in Helene z dogajanja na odru med prireditvijo.

Dostopnost